Večerní konstelace pohádek a mýtů

03.06.2014 17:00

O konstelacích pohádek a mýtů:
Systemické konstelace využívající naši oblíbenou pohádku, báj nebo příběh filmu či knihy, aby nám pomohly nalézt scénář, se kterým jsme se možná jako malé děti ztotožnili, a který teď neviditelně ovlivňuje náš život. Dějí se nám pořád stejné věci a my nevíme proč. Čekáme, až přijede princ na bílém koni a zachrání nás, věříme, že když budeme hodné a skromné jako Popelka, tak si nás také jednoho dne vybere bohatý princ, nebo že když zabijeme draka, a při tom souboji přinejmenším zemřeme, tak si zasloužíme princeznu. Pohádky obecně jsou plné archetypů, a každý z nás se ztotožňuje s těmi, které nás nejvíce oslovují. Konstelace pohádek a mýtů je specifickou formou sebepoznání a to, co na začátku začne jako pohádka se může během stavění konstelace změnit i v pěkné drama, kdy na povrch vycházejí naše další nabalené vrstvy představ a interpretací, a s nimi spojených emocí, které nás ovládají. Můžeme tak objasnit hlubší souvislosti našeho života i náš skrytý potenciál a svůj další život žít svobodnější a vědomější.

 

Samostatné večery tématických systemických konstelací pro ty, kteří chtějí nahlédnout na neviditelné nitky, které prostupují jejich životem a ovlivňují jej, a kteří chtějí vykročit směrem ke svobodě. Práce se skupinou do 14 lidí.

Přihlásit se může kdokoli. V rámci večera se staví dva systémy vylosovaným zájemcům, třetí systém je možné si předplatit. Pokud si nikdo stavění nepředplatí, bude se i třetí systém losovat. Není nutné, aby se všechny tři konstelace týkaly financí, pokud právě řešíte něco jiného a je to pro Vás důležitější.

Pro stavění vašeho systému si vyberte některou pohádku, kterou jste v dětství milovali, a se kterou jste se možná i identifikovali (přáli jste si být jako postavy z pohádky, apod.). Nebo příběh z knihy, či filmu, písničku nebo její část, báseň, která Vás hluboce zasáhla nebo oslovila, nebo často se opakující sen.

 

Autor: Vojtěch Černý
Akce od: 2014-06-03, 17:00
Akce do: 2014-06-03, 20:00
Místo: Ambulance klinické psychologie a psychoterapie - Františkánská 6, Brno
Kraj: Jihomoravský kraj
Lektor: Vojtěch Černý
Země lektora: ČR
Organizátor: PhDr.Vojtěch Černý, PhD.
Telefon:             +420 602 737 026      
E-mail: info@cervoy.cz
Web: www.psychologiebrno.cz
Cena: 400 Kč/1200 Kč